To ešte azda polovica dediny spala, keď sa poslanci obecného zastupiteľstva vybrali po prasiatko, ktoré malo byť na silvestrovskom stole celej našej obce.
Pokiaľ tí došli už s porazeným krásavcom, ostaní starostlivo pripravovali všetko čo poriadna dedinská zabíjačka má mať. Bolo treba prichystať vodu do kotlov ale aj trojnožku na ,,čunika“ či spústu riadu na prípravu špecialít. Hlavný mäsiar, ktorým bol občan Lukova Mikuláš Buliščak si to všetko vzal pod svoju taktovku (okrem kuchyne :) tam ženy nepustili nikoho a starostlivo pripravovali všetko čo muži nachystali)...
A bolo sa teda na čo pozerať. Všetci čo boli sa nezastavili azda až večer. Bolo to zaujímavé pozorovať ako to všetko prebieha a nie len pre tých ktorí tam boli aj pre okoloidúcich a hlavne pre deti. Bol to ozaj skvelý nápad...